HET TABOE RONDOM FLESVOEDING

Flesvoeding VS borstvoeding

Dit weekend sprak ik iemand die vertelde al vrij snel na de geboorte over te zijn gegaan op flesvoeding.

Ik reageerde hierop met ‘Nou, fijn toch?’ Waarop zij zei dat ze het inmiddels wel een plekje heeft gegeven dat ze ‘nu al’ geen borstvoeding meer geeft maar dat ze er wel moeite mee heeft gehad.

Let op: niet omdat ze er ZELF een probleem mee had (bij haar eerste kindje ging het namelijk precies zo, de borstvoeding liep niet lekker, deed pijn en gaf stress en haar zoontje is ook goed terecht gekomen) maar omdat DE BUITENWERELD haar het gevoel gaf dat ze ‘niet genoeg haar best had gedaan’ of ‘te snel had opgegeven’. 😞

Bizar dat er anno 2021 nog steeds zo een ouderwetse druk ligt op het geven van borstvoeding. Zoveel mama’s lopen hierdoor rond met een onnodig gevoel van momguilt, wanneer het geven van borstvoeding niet lukt of wanneer je er bewust voor kiest om er ‘snel’ mee te stoppen.

Dus laten wij hier als mama zelf in elk geval niet aan mee doen. En elkaar supporten in de keuze die elke mede-mama voor zichzelf maakt, om wat voor reden dan ook! 🙏💕