THE JOY OF MISSING OUT

Ik hoorde gister voorbijkomen dat we met het versoepelen van de maatregelen gaan van ‘the joy of missing out’ naar ‘the fear of missing out’.

Meaning: velen vonden het eigenlijk wel prettig dat er niet zo veel kon; minder sociale activiteiten, minder late avonden, gedwongen rust. Mét peace of mind want het werd ons opgelegd en het was nu eenmaal even niet anders. BEST WEL CHILL even 😏

Maar nu er weer meer mag en kan schijnt het dat veel mensen weer extreme last krijgen van fomo. Wat echt verbazingwekkend veel stress- en anxiety klachten kan veroorzaken.

Nu heb ik het geluk dat ik altijd een redelijke huismus ben geweest en bovendien 2 kleine kinderen heb dus daar verschuil ik me dan ook graag achter. Niet alleen naar de buitenwereld toe maar ook ter verantwoording naar mezelf.

Maar ik kan me echt wel voorstellen dat de bruistabletten onder ons hier wel last van hebben.